< terug naar conferenties
Inschrijftermijn verstreken, inschrijven niet meer mogelijk

Noordwest: Platform VO

Noordwest: Platform VO  logo
LocatieAristozalencentrum
Datumdo 18 januari 2018
Ledenprijsgratis

Noteer de datum donderdag 18 januari alvast in de agenda van het nieuwe jaar, en schrijf je nog voor de kerstvakantie begint in bij Events op de AOb-site. De bijeenkomst wordt gehouden in Aristo, Teleportboulevard 100, 1043 EJ in Amsterdam, op loopafstand van NS-station Sloterdijk. We beginnen om 18.00 uur en sluiten af om uiterlijk 20.30 uur. Voor broodjes en drankjes wordt gezorgd.

Wat staat er op de agenda? De besprekingen over de CAO VO tussen de vakbonden en de VO-raad verlopen stroef. Wat is onze inzet en wat vinden de werkgevers daarvan? En we zijn natuurlijk ook benieuwd wat jullie belangrijk vinden. Een hoger salaris, of moet er meer aandacht voor de werkdruk komen. En hoe moet dat laatste dan; minder lessen of kleinere klassen? Wij stellen prijs op jullie inbreng. Namens de AOb is onderhandelaar Herman Molleman aanwezig om met jullie in discussie te gaan.

Het tweede onderwerp wordt verzorgd door Emile Thijssen en Rick van Workum van VOION (Arbeidsmarkt en Opleidingsfonds Voortgezet Onderwijs). Voion besteedt op het platform aandacht aan twee belangrijke en actuele zaken; de aanscherping van de Arbo wetgeving en het generatiepact. De MR heeft op school een grotere invloed gekregen op het gebied van de arbeidsomstandigheden. Aan de orde komen de vernieuwingen in de Arbowet. Hoe maak je het werkklimaat veiliger?

Het generatiepact houdt in dat oudere werknemers voor een deel plaats kunnen maken voor jongere collega’s. Steeds meer gemeenten en scholen sluiten een dergelijke overeenkomst met individuele werknemers af. De regeling kan verschillend worden uitgevoerd, en is niet direct bedoeld als een pre-pensioenmaatregel. Het geeft oudere collega’s de kans om gezond de eindstreep te halen. Het mes snijdt voor de school aan twee kanten: oudere leraren blijven gezond én langer aan het werk, jongere collega’s krijgen een betere kans om werkervaring op te doen. Een win-win situatie zeg maar.

Uiteraard zijn ook onze twee sectorconsulenten VO Elly Brugge en Ron Geerlings aanwezig om specifieke schoolvragen te beantwoorden.

Schrijf je zo snel mogelijk in, geniet van de welverdiende kerstvakantie, en alvast tot donderdag 18 januari 2018. Hartelijke groeten van

 

 

Albert van der Meer (secretaris sectorbestuur VO)

We beginnen om 18.00 uur en sluiten af om uiterlijk 20.30 uur. Voor broodjes en drankjes wordt gezorgd.

Prijs ledengratis
LocatieAristozalencentrum
Adres Teleportboulevard 100 1043 EJ Amsterdam (google maps)
Plaatsen40
Nog beschikbaar31
ContactAOb (rayon.noordwest@aob.nl)

Toegangsbewijs kwijt?

Vul dan hier het e-mailadres in dat u gebruikt voor registratie. Uw toegangsbewijs wordt opnieuw verstuurd. Mocht dit niet aankomen, neem dan contact op.Lid worden