< terug naar conferenties
Inschrijftermijn verstreken, inschrijven niet meer mogelijk

Zuidwest: PMR-netwerk Rotterdam

Zuidwest: PMR-netwerk Rotterdam logo
LocatieFNV Gebouw / AOb Rayonkantoor Zuidwest
Datumdo 2 november 2017
Ledenprijsgratis

Het thema is:

Het lerarentekort stijgt snel de komende jaren. Welke school is het meest aantrekkelijk voor nieuwe docenten?

Jan Menger verzorgt een korte inleiding, waarin hij aandacht besteedt aan kenmerken van VO-scholen, die wél voldoende nieuwe docenten werven en ze ook nog eens weten te binden voor een aantal jaren. Daarna gaan wij aan het werk, waarbij de volgende vragen als uitgangspunt dienen: ‘Welke school is extra aantrekkelijk voor de nieuwe docent?’, ‘Waarin onderscheidt die school zich van andere scholen?’, ‘Wat staat er in het CV van die school?’ en  ‘Welke positie heeft de (P)MR in die school?

 

De ‘echte’ oplossing voor het lerarentekort moet uiteraard vanuit Den Haag komen. De huidige achterstand van de onderwijssalarissen ten opzichte van andere beroepen loopt verder op en dat schaadt de aantrekkingskracht van het beroep. De komende jaren staat het onderwijs voor een enorme krachtsinspanning bij het aantrekken van nieuw personeel.

 

Werken in het voortgezet onderwijs moet aantrekkelijker worden. Dit kan door in de cao VO afspraken te maken over marktconforme salarissen, verlaging van de werkdruk door een maximum lestaak van 23 lessen van 50 minuten per week bij 38 lesweken (728 klokuren), goede en veilige werkomstandigheden, mogelijkheden voor het personeel zich als professional  te ontwikkelen, scholing, voldoende ondersteuning en professionele vrijheid in de uitoefening van het beroep.

 

PMR-advies: Na de pauze is er gelegenheid om uw actuele PMR-vragen te bespreken. 

Mail uw vraag voor 24 oktober naar jmenger@aob.nl

16.30  Aanvang

20.00  Afsluiting

Prijs ledengratis
LocatieFNV Gebouw / AOb Rayonkantoor Zuidwest
Adres Pegasusweg 200 Rotterdam (google maps)
Plaatsen15
Nog beschikbaar10
ContactAOb (rayon.zuidwest@aob.nl)

Toegangsbewijs kwijt?

Vul dan hier het e-mailadres in dat u gebruikt voor registratie. Uw toegangsbewijs wordt opnieuw verstuurd. Mocht dit niet aankomen, neem dan contact op.Lid worden