< terug naar conferenties
Inschrijftermijn verstreken, inschrijven niet meer mogelijk

Zuidwest: PMR-netwerkbijeenkomst Rotterdam

Zuidwest: PMR-netwerkbijeenkomst Rotterdam logo
LocatieFNV Gebouw / AOb Rayonkantoor Zuidwest
Datumdo 7 december 2017
Ledenprijsgratis

‘Waardevolle tips voor een (Meerjaren) Begrotingsadvies’

Iedere (G)MR krijgt elk jaar in oktober/november de Begroting aangeboden ter advisering. De ene (G)MR krijgt een uitgebreide versie en de andere slechts twee A4-tjes. In andere gevallen wordt er een pakket spreadsheets meegestuurd, waarbij het werk van de (G)MR snel gaat lijken op het beroemde spelletje ‘zoek de 10 verschillen’ (met de Begroting van vorig jaar).

Voor de meeste raden is het Begrotingsadvies een lastige opdracht, omdat onduidelijk is wat er van hen wordt gevraagd, over welke onderdelen juist wel geadviseerd kan worden en of de bestuurder/directeur in beginsel wel bereid is om goede adviezen over te nemen én dus de Begroting aan te passen.

Tijdens deze workshop presenteert AOb-trainer Arnold van Horssen een format waarmee u de Begroting kunt analyseren. Daarnaast geeft Reinout u een serie tips voor het lezen van de Begroting én is er aandacht voor het besluitvormingsproces, zodat de MR niet onder tijdsdruk aan het eind van het jaar hoeft te adviseren. Ten slotte wordt er aandacht besteed aan de verschillen tussen MR en GMR qua rol & betekenis.

16.30  Aanvang

20.00  Afsluiting

 

Prijs ledengratis
LocatieFNV Gebouw / AOb Rayonkantoor Zuidwest
Adres Pegasusweg 200 Rotterdam (google maps)
Plaatsen15
Nog beschikbaar4
ContactAOb (rayon.zuidwest@aob.nl)

Toegangsbewijs kwijt?

Vul dan hier het e-mailadres in dat u gebruikt voor registratie. Uw toegangsbewijs wordt opnieuw verstuurd. Mocht dit niet aankomen, neem dan contact op.Lid worden