< terug naar conferenties
Inschrijftermijn verstreken, inschrijven niet meer mogelijk

Noord: VO café

Noord: VO café logo
LocatieAletta Jacobs College
Datumdo 19 oktober 2017
Ledenprijsgratis
Niet-ledenprijs€ 10

Ben je werkzaam in het Voortgezet Onderwijs?
AOb Rayon Noord organiseert speciaal voor jou
een interessante en gezellige bijeenkomst
met een gevarieerd inhoudelijk programma.

De bijeenkomst is van 16.30 uur tot 19.00 uur.

Voor een maaltijd wordt gezorgd.

 

Programmaonderdelen:
Een dalend leerlingenaantal – door Jack de Bruin (VOION)
Onderwijsinspectie – door Monique Vogelzang (Onderwijsinspectie)
Social Media – door Philippe Abbing
Functionerings- en beoordelingsgesprekken – door Siebo Staal
Wet Beroep Leraar – door Luciënne Japchen Lenstra
Jaartaak OOP –  door Marian van der Meer
Help ik zit in de flex – door Hans van Velthoven
Vraag maar raak – door Siebo Staal

Programma:
16.15 - 16.30 uur:  inloop en welkom
16.30 - 17.30 uur:  programmaonderdeel 1
17.30 - 18.00 uur:  broodmaaltijd
18.00 - 19.00 uur:  programmaonderdeel 2

 

Spreker: Jack de Bruin (VOION )
In onze regio zal het aantal leerlingen naar verwachting flink dalen. Een kleiner aantal leerlingen heeft gevolgen voor schoolorganisaties, personeel en leerlingen. Dit roept vaak allerlei vragen op. Hoe kunnen scholen een dalend leerlingenaantal opvangen? Wat kunnen de gevolgen van krimp zijn voor het personeel? Kan ik zomaar overgeplaatst worden naar een andere school? Kan ik ontslagen worden? Wat zijn de gevolgen van samenwerking met andere scholen? Wat merkt je van een procedure waarin scholen tot samenwerking komen? Tijdens dit programma onderdeel komen deze vragen aan de orde. Uiteraard is er gelegenheid om vragen te stellen.
Spreker: Monique Vogelzang, Inspecteur-generaal van het Onderwijs. (Onderwijsinspectie)
De onderwijsinspectie, een begrip dat we allen kennen. Maar ken je het doel en de werkwijze van onze onderwijsinspectie? Ben je op de hoogte van de recent gewijzigde toezichtkaders? Wil je meer weten over het werk en de positie van de onderwijsinspectie? Meld je dan aan voor deze workshop.
Spreker: Philippe Abbing, rayonbestuurder (Algemene Onderwijsbond)
Als docent wordt je geconfronteerd met vernieuwingen in het onderwijs, waarbij vaak gebruik gemaakt wordt van digitale middelen. Leuke mogelijkheden en vaak ook kansen om aan kwaliteitsverhoging te werken. Maar daarnaast ook vaak werkdruk verhogend. 24/7 leraar op afstand zegt ook veel over verwachtingen van ouders en leerlingen en verwachtingen van jezelf. Het wordt nog ingewikkelder als gebruik gemaakt wordt van open sociale media. Hoe gaat u daar mee om? - Moet je altijd bereikbaar zijn? - Mag je wel informeel contact hebben met leerlingen en ouders via social media? - Welk risico loopt u? Wat moet u vooral niet doen? - Hoe zijn de afspraken op schoolniveau? - Voelt u zich gesteund door de schoolleiding bij de keuzes voor het gebruik van social media? In deze bijeenkomst verkennen we de verschillende vragen. Daarbij zijn er een aantal richtlijnen die de AOb voorstaat en met ons deelt. En daarnaast is het vooral goed om het gesprek aan te gaan met elkaar.
Spreker: Siebo Staal, vakbondsconsulent (Algemene Onderwijsbond)
Waarin verschillen functioneringsgesprekken van beoordelingsgesprekken? Waar moet je als werknemer rekening mee houden? Tijdens deze workshop delen we informatie zodat je goed voorbereid het gesprek met je werkgever aan kunt gaan.
Spreker: Luciënne Japchen Lenstra, sectorconsulent VO (Algemene Onderwijsbond)
Tijdens de zomervakantie is de Wet Beroep Leraar van kracht geworden. Ben jij al goed geïnformeerd over doel en inhoud van deze wet? Een wet die geweldig kansen biedt aan docenten. Kansen om samen met collega’s invulling te geven aan onze eigen professionele ruimte. Kansen om de zeggenschap over werk en professionalisering invulling te geven. Wil je meer informatie over inhoud en doel van deze wet? Wil je ideeën opdoen om hieruit voortvloeiende kansen binnen de eigen school te creëren? Dan is dit programmaonderdeel een aanrader.
Spreker: Marian van der Meer, vakbondsconsulent (Algemene Onderwijsbond)
Ben je werkzaam als OOP’er? Is je takenlijst in de loop der jaren ook steeds langer geworden? Dan kan het goed zijn hierover in gesprek te gaan met je werkgever. Deze workshop geeft je handvatten.
Spreker: Hans van Velthoven, vakbondsconsulent (Algmene Onderwijsbond)
Ben je werkzaam binnen het onderwijs via een uitzendbureau? Heb je (alweer) een tijdelijk aanstelling? Heb je een tijdelijke uitbreiding van je aanstelling? Dan is deze bijeenkomst iets voor jou. We delen informatie over je rechten en plichten. Uiteraard is er ook gelegenheid om vragen te stellen.
Spreker: Siebo Staal, vakbondsconsulent (Algemene Onderwijsbond)
Heb je vragen die de individuele rechtspositie betreffen. Onze vakbondsconsulent Siebo Staal is aanwezig om deze vragen te beantwoorden.
  do 19 okt 2017
16:30 - 17:30
do 19 okt 2017
18:00 - 19:00
Een dalend leerlingenaantal!
meer info
Vrij  
De onderwijsinspectie
meer info
Vrij  
Social media, een vloek of een zegen?
meer info
Vrij  
Functionering- en beoordelingsgesprekken
meer info
  Vrij
Wet beroep leraar
meer info
  Vrij
Jaartaak OOP
meer info
  Vrij
“Help, ik zit in de flex”
meer info
  Vrij
Vraag maar raak.
meer info
Vrij  
Prijs ledengratis
Prijs niet-leden€ 10
LocatieAletta Jacobs College
Adres Laan van de Sport 4, 9603 TG Hoogezand (google maps)
Plaatsen50
Nog beschikbaar24
ContactRayon Noord (rayon.noord@aob.nl)

Toegangsbewijs kwijt?

Vul dan hier het e-mailadres in dat u gebruikt voor registratie. Uw toegangsbewijs wordt opnieuw verstuurd. Mocht dit niet aankomen, neem dan contact op.Lid worden