Bierpong in een notendop!

Bierpong is een drinkspel dat met twee of meer teams kan worden gespeeld. In elk team zijn er 6 spelers die in twee rijen aan weerszijden van de tafel staan met 10 kopjes voor zich. Spelers gooien om de beurt een pingpongbal naar de bekers van het andere team en proberen de bal in elke beker te krijgen voordat hun tegenstanders dat doen.

De meest gebruikelijke manier om een bierpongtafel op te zetten is voor twee rijen, rug aan rug langs de lengte van een zijde van een rechthoekige tafel, zodat er drie kopjes aan elk uiteinde zijn. Het doel is om ballen in de bekers van je tegenstanders te gooien, terwijl je voorkomt dat ze ballen in die van jou gooien.

Bierpong kun je het beste spelen als iedereen het eens is over enkele basisregels voor hoe het zal gaan.

Bierpongregels

1. Een speler zet 10 kopjes in een driehoek aan elke kant van de tafel.

2. Elke speler gooit om de beurt ballen naar de bekers van de tegenstander, met als doel ze van in de bekers van de tegenstander te laten vallen.

3. Als je je beker mist, kan elk van je tegenstanders nog een beurt nemen totdat ze het halen of jij het in die van hen haalt.

4. Spelers worden uitgeschakeld als ze geen bekers meer aan hun kant van de tafel hebben en niet meer kunnen gooien.

Benodigdheden

De meest populaire benodigdheden van het spel zijn plastic bierpongballen/ pingpongballen, redcups en een eetkamertafel. Nu is er natuurlijk een klein probleem. In Nederland zijn ze gestopt met de verkoop van redcups in supermarkten en andere winkels. Gelukkig is hiervoor een oplossing gevonden! Easy-Out verkoopt namelijk een complete box met alles voor een feestje: de Easy-Party waaronder, redcups, pingpongballen en een tafelkleed. Binnenkort lanceren zij ook een box met alleen redcups en pingpongballen. Zij willen dat alle studenten en andere mensen nog steeds kunnen genieten van een potje bierpong! Verder verkopen zij ook nog andere handige boxen. Kijk bij Easy-Out voor meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *