Dit kun je doen tijdens de lock down

Nu de maatregelen rondom de pandemie weer worden aangescherpt zijn veel mensen op zoek naar nieuwe activiteiten die zij deze periode kunnen ondernemen. Misschien ben je dat gepuzzel inmiddels wel zat geworden, ben je alle social media kanalen al volledig door gescrold of vind je het gewoon leuk om eens iets nieuws uit te proberen. Niet alleen de maatregelen houden ons deze periode meer binnen, het frisse en regenachtige weer helpt ook niet bepaald mee. Vlug tussen de buien door naar de supermarkt en weer vaker op pad met de auto om vervolgens thuis een extra warme douche te nemen. Toch is het belangrijk om ook uit de komende periode het beste te halen. Om jezelf bezig te houden tijdens de nieuwe lock down kun je een aantal dingen doen.

 

Werk aan jouw summer body

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, de sportieve aanpak kun je eigenlijk niet overslaan. Al die snacks die we normaal gesproken de hele dag links kunnen laten liggen omdat we niet thuis waren, zijn nu wel heel dicht binnen handbereik. Je bent dan ook echt niet de enige die zijn korte broeken van vorig jaar niet meer past. Helemaal niet erg, maar wel is het belangrijk om actief te blijven. Veel personal trainers hebben hun favoriete oefeningen online gezet en sportscholen bieden hun groepslessen nu ook aan in apps en op de website. Pak die sportoutfit dus weer eens uit de kast, zet je laptop klaar en sporten maar! En het hoeft helemaal niet saai te zijn. Spreek een tijdstip af met vriendinnen, nodig elkaar uit voor een videocall en sport -weliswaar op afstand- gezellig samen. Dat uurtje sporten voelt nu extra goed.

 

Online vermaak

Op ons geliefde platform Netflix bingen we maar wat graag onze favoriete series en daar is niets mis mee. Moet je je in deze tijden schuldig voelen als Netflix op een gegeven moment vraagt of je nog steeds aan het kijken bent? Naar mijn mening zeker niet. Je kunt jezelf ook nuttig maken door bijvoorbeeld die eindeloze rode badges van je mail-app weg te werken. Organiseer je mailbox met mapjes en verwijder al die nieuwsbrieven die al weken ongeopend staan te wachten. Kun je niet wachten om straks weer een inspirerende reis te maken, gebruik dan het internet om je volgende reis alvast te plannen. Lees reisblogs, vind informatie over verschillende bestemmingen en kijk bijvoorbeeld eens wat voor georganiseerde reizen er allemaal worden aangeboden.

 

Nieuwe hobby

Deze periode leent zich perfect om een nieuwe hobby aan te nemen. Pak de fotografie weer eens op en ga op pad met je camera. Ook met nieuwe smartphones kun je tegenwoordig professionele foto’s maken. Omdat fotografie een kunstvorm is kun je deze hobby helemaal naar eigen wens inrichten. Van een instax die een instant photo maakt tot een spiegelreflexcamera met alles erop en eraan. Ook leuk om bijvoorbeeld een personalised instax film te schieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *