Dit zijn de populairste muziekinstrumenten in Nederland

Piano spelen

In Nederland houden we van muziek. Muziek brengt ons samen. Met muziek wordt een verhaal verteld. Een verhaal dat vaak herkenbaar is. Muziek gaat over liefde, verdriet, pijn en (klein) geluk. Muziek gaat eigenlijk over het leven. Welke instrumenten zijn het meest populair in Nederland? De Piano, de gitaar en het drumstel zijn het meest populair in Nederland. Van de mensen die een instrument spelen, bespelen de meesten een van deze instrumenten. Bezoek de website van Emile van Leenen als je op zoek bent een kwaliteit piano. 

De Piano

In Nederland spelen veel mensen piano. Waarom is een piano zo populair? Een piano bespelen stimuleert je geestelijk welzijn en zorgt ervoor dat je minder stress ervaart. Ook is het een gebruiksvriendelijk instrument. Sommige pianisten ervaren zelfs een soort van high gevoel tijdens het piano spelen. Dit geeft een soort van gevoel van zelfwaardering. 

De Gitaar

Na de piano is de gitaar het populairst. Veel mensen in bandjes spelen de gitaar. Het is een ideaal instrument om bij te zingen. Het kan goed als begeleiding klinken bij een mooie zangstem. De afgelopen tien jaren is het muziekinstrument in populariteit gedaald. Als je een gitaar speelt is het gemakkelijk om interactie op te bouwen met je publiek. Met een gitaar kun je altijd en overal spelen. Het is gemakkelijk mee te nemen naar de plek waar je wilt gaan spelen.

Het drumstel

Er wordt veel gegoogled op het woord drumstel. Drummen is de laatste jaren echt in opkomst. Het is een sportief instrument, waarbij je na lang spelen zelfs fysiek uitgedaagd bent. Je kunt met een uur drummen wel 600 calorieën verbranden. Een drumstel is dus een heel sportief instrument om te bespelen. 

De saxofoon

De saxofoon is ook erg populair in Nederland. De saxofoon is het populairste blaasinstrument, zelfs populairder dan de trompet. De trompet is minder populair dan de saxofoon? Ja, dat heb je goed gelezen. De saxofoon is niet gemakkelijk om te bespelen en het gaat je ook behoorlijk wat energie kosten. Je moet namelijk veel blazen. Een grote longinhoud is dus belangrijk.