Waar moet je opletten bij het aanschaffen van een C02 fles?

biertap

Heb je een biertap aangeschaft? Geweldig! Maar hoe nu verder? Wat heb je verder nodig? Naast fusten bier en natuurlijk gasten die je eerste heerlijke biertje komen proeven, heb je ook een C02 fles nodig! In deze fles zit koolzuurgas. Om de druk het gas naar het fust bier te regelen, heb je ook nog een C02 regelaar nodig. Deze regelaar monteer je op de koolzuurcilinder. Hiermee kun je de druk van het koolzuur gaan instellen in de C02 fles.

Wat is een C02 fles en waarom heb je het nodig?

Bij de aanschaf van een biertap heb je ook een C02 fles nodig. Om het bier uit het fust te persen richting de tap heb je druk nodig. Deze druk heb je nodig in de vorm van koolzuurgas. Koolzuurgas is verkrijgbaar in flessen. Deze C02 flessen zijn beschikbaar in verschillende hoeveelheden. Zo heb je flessen van 500 gram, 2, 6 of 10 kilo. Met 1 kilo koolzuurgas kun je ongeveer 100 liter bier tappen.

bier tap

Hoe duur is een C02 fles?

Het koolzuurgas is zelf niet duur, maar het statiegeld dat op de flessen zit wel. Dit statiegeld krijg je natuurlijk terug bij het inleveren van de flessen. Een fles koolzuur van 2 kilo kost zo’n €60,-. Je kunt gelukkig de flessen hergebruiken en opnieuw laten vullen met koolzuur. Één vulling kost zo’n €15,-. Het is dus verstandig om de flessen te bewaren en iedere keer te laten bijvullen met koolzuurgas.

 

Waar koop ik een C02 fles?

Je kunt C02 flessen vaak kopen bij winkels waar je ook je fusten koop, zoals slijterijen. Verder kun je deze flessen ook verkrijgen bij bedrijven die industriële gassen verkopen. Verder zijn ze ook verkrijgbaar bij aquariumzaken. Het koolzuur wat men voor aquaria gebruikt, kun je namelijk ook voor de biertap gebruiken. Je kunt bij deze aquariumzaken ook je C02 fles eenvoudig laten vullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *