Wil jij thuis een bierproeverij organiseren? Lees hier onze tips!

Heb jij dit weekend met een groepje vrienden afgesproken en ben je nog op zoek naar een leuk plan? Hoe leuk is het om thuis een bierproeverij te organiseren?! Het organiseren van een bierproeverij hoeft niet ingewikkeld te zijn. Je kunt online ipa bestellen en nog een paar andere soorten bieren met een unieke smaak en de avond is al snel geslaagd. Maar wil je een extra touch geven aan de bierproeverij experience bij jou thuis? In deze blog hebben we de beste tips voor je op een rijtje gezet. 

 

Bouw het op

Een bierproeverij is natuurlijk leuk, maar als je niet oplet dan heb je de volgende ochtend een gigantische kater en dat zou zonde zijn. Daarom adviseren wij je om niet te beginnen met loeizwaar bier, maar bouw het langzaam op. Bovendien is het verschil in de sterkte zo veel beter te proeven. Als je begint met zwaardere bieren dan zullen de subtiele smaken van de lichtere biertjes wegvallen. 

 

Gebruik kleine glazen 

Nog een goede tip om een grote kater te voorkomen is om kleine glaasjes te gebruiken. Het gaat immers om het proeven van de bieren en het zou zonde zijn als je halverwege moet stoppen met proeven omdat het bier tot je wenkbrauwen loopt. 

 

Hapjes

Geef die extra touch aan je eigen georganiseerde bierproeverij door een paar goed passende hapjes te serveren. Bij iedere soort bier wordt er weer een ander hapje geadviseerd. Wij hebben alvast het een en ander voor je opgezocht op internet. Zo past een Iberische ham of kip met bacon perfect bij IPA bieren. Bij blonde bieren kun je het beste een schaaltje noten serveren zoals walnoten. Terwijl basilicum uitstekend matcht met een tripel. Haal bijvoorbeeld een lekker stokbroodje en beleg dit met rode en groene pesto of bestel een pizza getopt met een aantal blaadjes basilicum. Ben je benieuwd welk hapje er goed past bij Weizen? Dan kun je denken aan Mexicaanse hapjes met koriander. 

 

Glaasje water voor tussendoor 

Een glas water tussendoor drinken kan geen kwaad. Het neutraliseert je smaak en het vermindert het effect van de alcohol. Dus drink een glaasje water zodat je het volgende biertje ook beter kunt beoordelen. 

 

Kies een beperkt aantal biertjes 

Het leuke van een bierproeverij is dat je nieuwe bieren kunt ontdekken, want misschien zit jouw nieuwe favoriet er wel bij! Maar pas op dat je niet te veel bieren kiest omdat de smaken anders lastig te onderscheiden zijn. 

 

Bierproeverij met thema

Geef die extra experience aan je bierproeverij door er een thema aan te verbinden. Denk bijvoorbeeld aan de seizoenen zoals herfst en zomer, waar je met herfstachtige of zomerse bieren op kunt inspelen. Ook is het leuk om de aankleding van bijvoorbeeld de eettafel te verbinden aan het thema, want dit geeft extra sfeer!